Sivut

torstai 13. helmikuuta 2014

Keittiörempan suunnittelua

Huh huhhh... Keittiömme kaipaa kipeästi remonttia ja pikkuhiljaa sitä olen aina salaa haaveillen suunnitellut. Nyt on ollut vihjailua ilmassa, että jossain lähiaikoina ehkä sitä voitaisiin alkaa toteuttamaan. Siitä innostuneena ajattelin hieman jäsennellä ajatuksiani ihan itsellenikin muistiin.

Aloitin jo ajat sitten tekemällä keittiöluonnostelua Ikean keittiösuunnittelu ohjelmalla. MUTTA! Voi hitsipilli miten se ainakin minun koneella tökkii, tökkii ja tökkii. Sain kuin sainkin lopulta valmiiksi yhden suunnitelman, josta ehdin Print Screenillä ottaa kuvat, mutta sen jälkeen se katosikin kuin pieru saharaan. Vaikka olin tallentanut viimeisimmän version - ei yks kaks sivuilla ollutkaan kuin aiempi versio, josta puuttui yli puolet kaapeista yms. No, onneksi sain edes nuo kuvat siitä, jottei tarvitse välttämättä tehdä samaa rumbaa uudelleen.

Tässä ne Screenshotit, jotka sain pelastettua valmiista suunnitelmastani. Jokainen kuva siis eri suunnasta "otettuna".



Ja kyllä, meille siis hyvin todennäköisesti tulee Ikean keittiö - vain ja ainoastaan edullisuutensa vuoksi. Myös pari keittiöasentajaa on sanonut, ettei se häviä laadullisesti monelle kalliimmalle vaihtoehdolle ollenkaan. Toki jos lotossa voittaisin valitisisin kenties jonkun muun valmistajan.

Meillä on todella haastavan mallinen keittiö. Pieni neliskanttinen, joka sivulla jotakin. Ikkuna kahdella sivulla ja ovi kahdella. Lisäksi yhdellä sivulla, jossa sattuu sijaitsemaan myös vesipiste on vanha puuhella, josta ei todellakaan haluta luopua. Puuhellan takia seinässä on myös hassu kulmaus muurissa. Eli hyvin omintakeiset muodot. Vanhassa talossa remppa on muutenkin aina haastavaa. Mikään ei ole oikein suora mihinkään suuntaan. Kulmat eivät ole suorakulmia vaan jotain sinnepäin jne.

Katto täytyy laittaa uusiksi ja mäntylattian tahtoisin kovasti hioa ja petsata edes vähän samansävyiseksi kuin muiden huoneiden laminaatti. Juu, ikävä kyllä vanhassa puutalossamme on laminaattia, sillä osa puulattioista on niin huonossa kunnossa, että vaatisi totaali uusimisen tai todella kovan työn saada niistä käyttökelpoiset. Budjetin vuoksi on laminaattia asennettu jo makkariin ja "ruokailu"huoneeseen. 

Laminaatin värinkin valitsisin mielelläni ihan toisin, mutta koska sitä jo makuuhuoneessa isännän toimesta oli - oli helpompaa ja edullisempaa jatkaa samaa linjaa muuallekin alakertaan. Lisäksi se kyllä sopii ikkunan puitteisiin, jotka ovat punertavan ruskeat. Ikävä kyllä joku on sellaiset aikanaa valinnut teettäessään ikkunaremonttia. Tällaiseen vuoden -38 puutaloon sopisi niin ne sellaiset perinteiset valkoiset moniruutuiset ikkunat mitkä on tässä olleet alunperinkin. Ikkunaremontti onkin sitten jo niin oma lukunsa, ettei auta kuin tyytyä noihin.

Keittiöön tarvitaan todellakin toimivampaa pohjaratkaisua nykyisen tilalle sekä lisää kaappitilaa. Nyt tilaa vie nurkkakaappi ja nurkasta L-kirjaimen muotoisena jatkuva kaapisto. Tällähetkellä myös kaikki toiminnot on samalla "muuriseinällä". Eli ovelta oikealle on tiskikone, allakaappi, sähköhella/uuni ja vanha puuhella. Jääkaappi on tuossa nurkassa, jossa suunnitelmassa näkyy nuo vitriiniovelliset kaapit. Se on siis tällähetkellä ihan irrallaan muusta.

Suunnitelmassa on nyt otettu koko huoneen korkeus 2,7 metriä huomioon ja sijoitettu normaali yläkaappien päälle vielä pienemmät 40cm korkeat kaapit. Täytyy nyt vielä hahmotella, ettei tällaisella tuosta tule liian tunkkaista. Mutta en usko kun seinäpinnat pitää vaaleina ja kaapit kun on uutuuttaan hohtavat niin eiköhän se olisi ihan fressi. Verhot + muut ratkaisut tietty vaikuttaa vielä lopputulokseen. Kodinkoneet on integroitu kaappeihin ja hella siirretty kokonaan eri seinälle, jolloin saadaan myös kunnon hormillinen liesituuletin asennettua. Tällähetkellä mennään suodatin versiolla ja voin todeta ettei se oikein toimi niinkuin liesarin on tottunut toimivan.


Välitilaan hahmottelen vielä sopivinta vaihtoehtoa...


Kuvat: Viinijärven Kivi Oy ja Tikkurila.

Välitilan päällystäminen lasilevyllä ei ole minusta lainkaan hullumpi vaihtoehto. Ainakaan ei olisi hankalia puhdistettavia saumoja.

Kuva: nixi.fi

Piirtämiäni suunnitelmia mittakaavassa 1:20. Tukemaan Ikea suunnitteluohjelmalla tehtyjä kuvia.





Minusta tuntuu, että tässä on sen sata hommaa, joka pitää huomoida tai suunnitella. Kivaa olisi jos tämä todella onnistuu! Sähköt, katto ja seinätkin täytyy "uusia" ja vähintäänkin pintakäsitellä kaikki pinnat uusiksi. Varmaan ainut mikä jää vanhaa on puuhella ja vanhat peiliovet / oviaukot. (ikkunoita ei nyt laskettu tähän)

Palaan kun jotain tapahtuu taas... Koulun puolella pitelee kiirettä, joten lukaise ihmeessä toista blogiani Matka visualistiksi.


- Milla






2 kommenttia :

  1. Sä voisit tehdä keittiösuunnitelman meidän äidillekin, kun hän on suunnitellut jo ties kuin kauan tekevänsä rempan, muttei pääse puusta pitkälle... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksikäs ei :) Jos hän todella haluais, niin pitäis sit joku kerta hänen treffata mut ja kattoo läpi et mitä se sinne haluais. Nyt vaa alkaa just työharjottelu jakso minkä vietän toisaalla. Eli Salossa en hetkeen oo kun joitakin päiviä :)

      Poista