Sivut

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Fast Pudding proteiinivanukas

Tästä piti tulla ruoka aiheinen postaus. Noh, tulihan siitä, mutta ei siinä mielessä kuin ajattelin. Siihen piti koostaa vähän syömisiä ja miettiä, mitä voisi tehdä toisin. Niin sanotusti mitä voisi vaihtaa parempiin ainesosiin ynnä muuta.

Sunnuntai aamu alkoi hienosti vakio aamupalalla, puoli litraa vettä, puuro ja marjoja + vitamiinit.
Lisään nykyään aina tuonne puuron joukkoon sekoittaessa myös lusikallisen Cocovin kookosöljyä. Se on ehkä kiisteltykin raaka-aine, mutta rakastan itse kookosta ja tuo antaa kyllä aivan taivaallisen maun puurolle. Enkä itse kyllä lyttää sen terveysvaikutuksiakaan huolimatta siitä, että se sisältää jopa 93% tyydyttyneitä rasvahappoja. Tästä muuten itse yllätyin etsiessäni tietoa kookosöljystä. CocoVin öljy on siis kylmäpuristettu neitsytöljy, näissäkin saattanee olla joitakin eroja. Tämä toimii muuten myös ihonhoidossa!


 Elovena Kaneli Proteiini puuro & mustikoita.
Puurossa siis valmiina lisättynä soijaproteiinia ja yksi annos sisältää 13g proteiinia.
NAM!


Joku seuraavaksi ehkä miettii, että eipä oo terveellistä tuo puuro, mutta nuo annospussit on vaan aamupöhnässä niin älyttömän helppoja. Ja minulle kuka ei vielä muutama vuosi taaksepäin syönyt välillä mitään aamuisin ennen töihin lähtöä, tämä olkoon edistystä!

Sitten siihen, miksi tästä ei tullutkaan kokonaista päivän ruoka postausta. Vedin nimittäin illalla sellaiset hiilariöverit jäätelöllä, että mikä vaan on parempi vaihtoehto kuin se!
Siitäpä sitten keksinkin, että Fast proteiinivanukas olisi ihan hyvä aihe kirjoittaa. Kenties se vielä jollekin on uusi tuttavuus.

Ostin jokin aika sitten pussin douple chocolate makua ja tein ohjeen mukaan kylläkin mahdollisimman isolla määrällä maitoa, eli 3:1. Ohjeessa sanotaan, että viiden minuutin tekeytymisaika jääkaapissa riittää - ei riittänyt. Ainakaan minulle. Ensimmäisellä maistelukerralla ajattelin, että olen pistänyt rahani kankkulan kaivoon.
En kuitenkaan lannistunut vaan päätin kokeilla myöhemmin uudelleen ja tein vanukasta tupla annoksen kahteen eri kippoon. Toisen söin vuorokauden päästä, toisen vasta kahden. Tämä, joka oli saanut tekeytyä jopa kaksi vuorokautta oli minusta tähän astisista paras. Eli ehdottomasti antaisin tekeytyä vähintään yön yli. Maku ja rakenne paranee huomattavasti. Jauhoisuus vähenee vaikkakaan ei täysin poistu, mikä lienee ihan ymmärrettävää.

Ohjeen mukaan voi vanukkaan tehdä esim. shakerissa ja kaataa sitten tarjoiluastiaan, mutta itse teen sen ensimmäisestä kokeilusta viisastuneena suoraan esim. kannelliseen pakasterasiaan sauvasekoittimella. Näin vältyt paakuilta ja turhan monen astian sotkemiselta. Rakenne on näin muutenkin huomattavasti tasaisempi. Kansi kiinni ja jääkaappiin. Rasia on sitten helppo napata mukaan ja vanukkaan voi nauttia suoraan siitä.

Eilen tein myös tupla annoksen, mutta testasin vähän vähemmällä maito määrällä, eli 2dl proteiinivanukasjauhetta ja 5dl rasvatonta maitoa. Tuli huomattavasti paksumpaa minkä näkee myös kuvasta. En taida edes uskaltaa kokeilla ohjeen mukaisella pienimmällä maito määrällä eli 1,5dl maitoa ja 1dl jauhetta.


Douple chocolate vanukasta.


Kenelle tämä sitten sopii? Ehkä herkkusuille jotka kaipaavat vaihtelua välipaloihin tai johonkin hyvään mitä tekee illalla vielä reenin jälkeen mieli :D Tai ylipäätään vaihtelua kaipaaville. Saahan ne protskut ja herkutteluhetket tietysti halutessaan jostain ihan muustakin, mutta kyllä niitä muitakin makuja saatan tässä vielä kokeilla. Niitähän on tullut nyt noiden suklaan ja toffeen lisäksi myös valkosuklaa sekä minttusuklaa.

Eikä missään nimessä saa unohtaa, että tässä on yhdessä 30g annoksessa energiaa 95kcal,
proteiinia 23g!, hiilareita olemattomat 0,9g joista sokereita 0,5g, kuitua 4,1g ja rasvaa ainoastaan 0,6 (nekin vähät tyydyttymättömiä). Eli tämä on kyllä ehdottoman hyvä valinta suklaapatukan tai oikean vanukkaan tilalle :) Suosittelen ehdottomasti tekemään tuolla 1:3 kaavalla. Eli 1dl jauhetta ja 3dl maitoa ja antaa tekeytyä vähintään 1 vrk. Tulee parasta niin.


Oletko itse testannut jo? Mitä olit mieltä?

- Hiilarihiiri Milla






9 kommenttia :

  1. Ite oon tykästynyt mustikka-vanilja vanukkaaseen, kun taas pelkkä vanilja vanukas oli ällön makee.. Seuraavaks meinasin ostaa minttusuklaata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu munkin on ollut tarkoitus testata noita muita, mutta on ollut nyt taukoa salilta ja jotenkin tuokin on sitten jäänyt kaupan hyllylle :)

      Poista
  2. jos otat sen vanukkaan niin kuuluuks siihe viel laittaa ne marjat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en ihan täysin ymmärtänyt kommenttiasi :) Tässä postauksessa on alussa kuva ihan normaalista kaurapuurosta mustikoiden kera jos se sekoitti sinua. Toki varmasti voit halutessasi lisätä niitä myös vanukkaaseen. Sopisi varmasti paremmin johonkin muuhun makuun kuin tähän suklaaseen. Kokeile ihmeessä :)

      Poista
  3. siis jos sä oot sillä gft:lla? niin voiko siihe lisätä viel marjoi tms vai onko toho laskettu ne mukaan siis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En vielä tuolloin ollut GFG:lla. Virallisesti mikään tuollainen ei kuulu ruokavalioon sillä aikaa. Toki varmaan vois korvata esim. välipala protsku patukan / rahkan tällä kun laskee vaan määrät oikeeksi. Ei ole laskettu mitään mukaan tässä kun ei siis kuulu mitenkään gfghon :) Go fat gon rahka-annoksiin on laskettu 100g pakaste marjoja. Katso gfg:n ruokavalio naisille täältä: http://mippanmatka.blogspot.fi/2013/04/go-fat-go.html

      Poista
  4. Moi! Kuinka kävi go fat go:n kanssa? Oletko vielä pitänyt kuuria ja millaisin tuloksin? Entäs tuo suklaavanukkaan maku, oliko hyvää? Niin ja oliko pussi kallis? Tulipas paljon kysymyksiä, mukavaa tätä vuotta sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymästä. Pussi protsku vanukasta maksoi muistaakseni n. 28e. Ja kyllähän siitä tekee useamman satsin eli ei ihan hirveän hintaista. Maku on siedettävä mutta kunnon herkkuperseelle kuten minä ei se ihan vanukkaalle vertoja vedä. Kunhan tekee mahdollisimman isolla maitomäärällä siitä tulee ihan siedettävää myös rakenteeltaan. En ole enää ollut kuurilla ja silloin kun olin ei siitä oikein tuloksia tullut. Minulla on muutenkin ollut nyt tosi hiljaista tolla treenamisen puolella ja se myös näkyy vartalossa!!! Sain kyllä synttärilahjaks salilippuja, joten tarkoitus olisi taas ryhdistäytyä! Haluaisin hirveesti jonkun tsempparin mut katotaan nyt mitä tässä keksii.

      Poista
  5. Mulla on tota suklaan makuisena ja alkuun maistui aika kummalta, mutta sitten keksin itselleni sopivan reseptin, joka on kyllä maistunut. :)
    http://carefreecasualness.blogspot.fi

    VastaaPoista